Katja stelt zich voor

Ik ben Katja Eenink (1975), verlies -en rouwtherapeut, SCHIP-therapeut en GZ-psycholoog. Samen met mijn twee kinderen in de basisschoolleeftijd en eigenwijze teckel Teun woon ik in Voorburg.

Ik heb jarenlange ervaring als hulpverlener in de psychiatrie. Mijn expertise ligt vooral op het gebied van autisme, systeemgericht werken en psycho-oncologie.

Mijn passie voor het werken met kinderen, jongeren en ouders rondom het thema ‘verlies’ is ontstaan nadat er een groot verlies op mijn pad kwam. Wat mij destijds geholpen heeft, was een professional met oprechte aandacht voor mijn verhaal. Iemand die mij kon begeleiden bij mijn rouwproces en mij de ruimte bood om stil te staan bij mijn emoties en gedachtes. Mede door deze begeleiding lukte het mij om het verlies te integreren in mijn leven.

Bij Emoties Enzo begeleid ik op een deskundige- en professionele manier zowel kinderen en jongeren (met hun ouders) alsook volwassenen die geconfronteerd worden met een ingrijpend verlies. Dit kan bijvoorbeeld het verlies van een naaste, maar ook een scheiding, ernstige ziekte of verborgen verlies zijn.

Mijn kracht is om vanuit een nuchtere, energieke en nieuwsgierige houding echt verbinding te maken met de ander.

 

Relevante opleidingen:

Post Bachelor Rouwbegeleidingskunde

Omgaan met (V)echtscheidingen- de SCHIP-aanpak

Postmaster tot Gezondheidszorgpsycholoog

Post HBO Autisme

Master Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie

Katja Eenink GZ psycholoog