Danica stelt zich voor

Mijn naam is Danica Speelman (1993), verlies- en rouwtherapeut bij Emoties enzo. Ik begon mijn carrière als leerkracht in het basisonderwijs. Het werken met kinderen is echt iets wat bij mij past.

In oktober 2018 kwam ik terecht in een verkeersongeluk waarbij mijn knie volledig verbrijzelde. Sindsdien ben ik al 9 keer geopereerd en momenteel ben ik nog steeds bezig met revalideren. Deze verlieservaring heeft een grote impact op mijn leven. Het werken als leerkracht was niet meer mogelijk. In deze periode groeide mijn interesse in het begeleiden van kinderen en jongeren die worstelen met een verlies- of rouwproces. Dit gecombineerd met mijn verschillende persoonlijke verlieservaringen brachten mij ertoe om Verlies- en rouwtherapie te gaan studeren aan de Sociale Academie Utrecht.

Naast mijn werk bij Emoties enzo ben ik verbonden aan de stichting Nooit Voorbij. Daar begeleid ik jongeren die allemaal een broer(tje) of zus(je) zijn verloren. Door middel van een jongerenkamp brengen we al deze jongeren bij elkaar. Het is prachtig om te zien wat lotgenotencontact kan doen. Tevens begeleid ik cliënten die vastlopen in hun rouwproces na het verlies van een dierbare bij Humanitas.

Mijn relevante opleidingen zijn:

  • Bachelor Leerkracht basisonderwijs
  • Psychosociale basiskennis
  • Psychopathologie en de DSM-5
  • Post HBO Verlies- en rouwtherapie
  • Kindercoach en opvoedcoach