Heeft jouw kind een verlies te verwerken? Geeft je kind aan dat hij/zij graag andere kinderen zou willen spreken die hetzelfde hebben meegemaakt? Geeft je kind aan dat niemand hem/haar begrijpt?

 

Lotgenotencontact werkt!

Voor kinderen met verlies organiseren wij lotgenotengroepen. De kracht hiervan zit in het vinden van herkenning, erkenning en het normaliseren van de ervaringen. Kinderen denken vaak dat ze de enigen zijn. Door het delen van ervaringen, gedachten en gevoelens merken de kinderen dat dit niet zo is. Dat maakt ze minder alleen en maakt het ook makkelijker gevoelens te accepteren.
Hoe ziet dit eruit?

De groep komt zes keer bij elkaar. U kunt in de agenda zien wanneer de volgende bijeenkomsten gepland staan. Voorafgaand aan de bijeenkomsten vindt

(per kind) een intakegesprek plaats en het geheel wordt afgesloten met een algemene ouderbijeenkomst.

Tijdens de bijeenkomsten gaan de kinderen actief met elkaar aan de slag over wat er is gebeurd en welke gevoelens en gedachten zij hierbij ervaren. Ze delen ervaringen en tips met elkaar en uiten hun gevoelens ook creatief. Vaak is een lotgenotengroep voor kinderen met een verlieservaring genoeg om te leren omgaan met het verlies.

De lotgenotencontacten worden georganiseerd naar thema:

Verlies door de dood

Verlies door echtscheiding

Verlies door ziekte

 

De leeftijdsindeling is: 8 – 12 jaar en 12 – 16 jaar.

Informatie lotgenotengroep maart en april 2019

 

De bijeenkomsten vinden doorgaans plaats in onze praktijk in Leidschendam, zie voor meer praktische informatie ook de agenda.

 

Meer weten over onze lotgenotengroepen? Neem dan contact met ons op via info@emoties-enzo.nl of bel met het algemene nummer:

085-0470233

 

Voor de kosten zie tarief.