Vanuit de praktijk Emoties enzo, geeft Leoniek van der Maarel, voorlichting, workshops en teambegeleiding over kinderen en rouw.

Voorlichtingen

Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk, bespreken we tijdens de voorlichting de theorie. Tijdens de presentatie komen de rouwtaken aan bod, de leeftijden en het doodsbegrip, de vragen waar kinderen mee rondlopen, de reacties van rouwende kinderen, hoe ouders kunnen helpen en wanneer men (professionele) hulp moet inschakelen. Uiteraard is er voldoende ruimte om vragen tijdens de voorlichting te beantwoorden.
Een voorlichting duurt minimaal 2 uur. Voorlichtingen kunnen overdag en/of ’s avonds worden gegeven. Tarieven vind je hier.

Trainingen

Tijdens de training gaan we in op de theorie. We gaan actief aan de slag met de verschillende methodieken die er zijn in het omgaan met kinderen die rouwen of die geconfronteerd worden met ziekte in het gezin. Door hier gerichte opdrachten voor te doen, krijgen mensen ook inzicht in hun eigen blokkades en pijnpunten. Het is altijd belangrijk te weten waar je eigen pijnpunten zitten als je met andere mensen werkt, zodat men ook snapt waarom bepaalde dingen zo moeilijk kunnen zijn om mee om te gaan! Tijdens de training krijgt men hier voldoende zicht op, zodat het makkelijker wordt om je grenzen aan te geven in het eigen werkveld.
Een training duurt minimaal 2 dagen (of 4 dagdelen). Trainingen kunnen door de week en/of in het weekend worden gegeven. Tarieven vind je hier.

Workshops

De workshops komen inhoudelijk overeen met de training. We gaan dieper in op de theorie en actief aan de slag met de verschillende methodieken. Met gerichte opdrachten krijgen mensen inzicht in hun eigen blokkades. Workshops zijn korter en daardoor oppervlakkiger dan de trainingen, maar bieden voldoende handvatten om daarna beter om te gaan met kinderen die rouwen of die worden geconfronteerd met ziekte in het gezin
Een workshop duur minimaal 1 dagdeel en maximaal 2 dagdelen, afhankelijk van de vraag van de organisatie. Workshops kunnen door de week en/of in het weekend worden gegeven. Tarieven vind je hier.