Leoniek stelt zich voor

Ik ben psycholoog (gestudeerd bij de Open Universiteit Nederland), orthopedagoog (Fontys Hogeschool en Hogere Kader Opleiding Pedagogiek), hypnotherapeut (BGL Hoofddorp), enneagramcoach (Nederlandse Opleiding Tot Enneagram Coach bij Van Kempen Impuls) en kinderyoga docent (Jip en Jan Acadamie). En ik heb veel trainingen gevolgd om mij allerlei behandelmethodieken eigen te maken. Ik ben gespecialiseerd in rouw bij kinderen en volwassenen (rouw bij dood, ziekte en echtscheiding) en ik hou me bezig met allerlei concepten rondom het ‘nieuwe rouwen‘. Al twintig jaar ben ik bij Achter de Regenboog, sinds 2016 ook in het bestuur van Achter de Regenboog en sinds 1999 heb ik mijn eigen praktijk voor rouw- en verliesverwerking in Leidschendam.

In 2016 heb ik samen met Tineke Rodenburg de SCHIP-aanpak ontwikkeld. Een aanpak om vechtscheidingen te voorkomen of op te lossen. Deze SCHIP-aanpak wordt ook ingezet in relatietherapie.

 

Ik heb meerdere boeken geschreven en heb meegewerkt aan het programma van de KRO Liefde voor Later.

Ik ben gastdocent bij de Sociale Academie Utrecht voor post HBO Verlies- en rouwtherapie  en de post HBO Psychosociale therapie.

 

Met zo veel kennis vind ik het leuk om mijn kennis over te dragen aan anderen. Niet alleen via de trainingen, ook begeleid ik therapeuten in hun rol van therapeut-zijn.

 

De Kindbehartiger vind ik erg belangrijk! Zij vertolken de stem van het kind in echtscheidingssituaties. Ik ben er trots op dat ik als supervisor mag optreden bij de kindbehartigers.

Je kunt mij tegenkomen op symposia waar ik spreek over kinderen en rouw in de breedste zin van het woord en ik mag ook regelmatig dagvoorzitter zijn op symposia die gerelateerd zijn aan verlies.

In de therapiepraktijk richt ik mij met name op trauma, relatietherapie en de SCHIP-aanpak, gecompliceerde rouw en opvoedingsproblematiek. Ik ben eerlijk, helder en to the point.

Leoniek van der Maarel. Oprichtster Emoties Enzo.