Mijn naam is Hans Breekveldt. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van rouw en mantelzorg. In 2004 overleed mijn vrouw na een periode van 6 jaar waarin zij borstkanker had. Ik herinner me dat de hulpverleners in het ziekenhuis tegen mij zeiden: “Houd er maar rekening mee dat vanaf nu alle aandacht naar haar gaat en niet naar u.” Vanaf dat moment nam ik me voor om goed voor mezelf te zorgen.

Ik heb in die tijd veel geleerd over mijzelf en mijn emoties. Vanuit die lessen wil graag mensen helpen die soortgelijke ervaringen hebben en die worstelen met hun rol als mantelzorger of nabestaande.

Samen met Leoniek van der Maarel heb ik de Rouwkalender ontwikkeld.

Sinds november 2022 ben ik leefstijlcoach en heb een eigen bedrijf BUREAU DOORBREEK. Als leefstijlcoach steun ik mensen in hun verandering naar een gezondere leefstijl. Ik geloof dat mensen de kennis om te verandering meestal wel hebben, maar dat hun gedachtepatronen verandering in de weg zitten.

Ook ben ik coach bij Oxfam waar ik werk. Ik coach collega’s over de hele wereld op werk gerelateerde onderwerpen.

Ik begeleid voornamelijk mannen. Ik ben, samen met hen, op zoek naar verandering, praktisch oplossingen en concrete verbeteringen in hun leven.