Mijn naam is Hans Breekveldt. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van rouw. In 2004 overleed mijn vrouw na een periode van 6 jaar waarin zij borstkanker had. Ik herinner me dat de hulpverleners in het ziekenhuis bij haar diagnose tegen mij zeiden: “Houd er maar rekening mee dat vanaf nu alle aandacht naar haar gaat en niet naar u.”

Vanaf dat moment nam ik me voor om goed voor mezelf te zorgen. Ik heb in die tijd veel geleerd, vooral over mijn emoties. Die ervaring ligt ook ten grondslag aan mijn wens om coach te worden. De opleiding tot coach heb ik in 2007 afgerond.

Sinds die tijd coach ik binnen Oxfam, waar ik werk, collega’s uit de hele wereld met problemen die zij in hun werk ervaren, problemen die vaak ook een dieperliggende oorzaak hebben.

Sinds kort coach ik ook bij Emoties-Enzo. Ik combineer mijn persoonlijke ervaring als “partner van” met mijn ervaring als coach binnen Oxfam. Ik begeleid voornamelijk mannen. Ik ben, samen met hen, altijd op zoek naar praktisch oplossingen en concrete verbeteringen in hun leven.

Samen met Leoniek heb ik de rouwkalender ontwikkeld.

 

Hans Breekvedlt