Eliza stelt zich voor

Een verlies mee maken is verschrikkelijk, want hoe moet je nu verder? Ik probeer hiernaar te kijken met een toekomstwens; jij kan met jou verlies verder gaan. Maar hoe gaat dat?
Ik help mensen graag verder in het eigen leven. Met die reden heb ik mij, als Vaktherapeut Beeldend (gestudeerd Kunstzinnige Therapie aan de Hogeschool Leiden), aangesloten bij Emoties-Enzo.

Via verschillende beeldende media, zoals tekenen, schilderen of boetseren, kan ik jou helpen inzicht te krijgen in wat er allemaal gebeurd in een tijd van verlies. Hierbij zijn dan die moeilijk vindbare woorden, die de lading vaak niet dekken, overbodig.
Een eigen gemaakt beeld spreekt voor jou binnenwereld. Het gaat er dus niet om dat het eindresultaat goed is. Het gaat er om dat het eindresultaat goed voelt en dat deze klopt wat jij op dat moment ervaart.

Soms is een beeld tekenen of schilderen of boetseren toch een stap te veel. Even stil staan en gewoon zijn, kan soms net zo heilzaam zijn als doen.
Hierbij kan ik aansluiten met klankschalen. Deze produceren trillingen die door je hele lijf gevoeld kunnen worden. Door de bewustwording van je eigen lichaam en de ontspannende werking van de trilling op je spieren, kan je in het hier en nu komen.
Een andere ingang heb ik bij je voeten. Als voetreflexoloog weet ik de drukpunten onder je voeten te vinden. Deze drukpunten staan via zenuwbanen in contact met jou organen. Volgens de Chinese Geneeskunde slaan wij als mens trauma’s op in onze organen en is de voetzool de enige plek waar dit niet gebeurd. Door deze punten te masseren zakt je aandacht naar je eigen lijf voor ontspanning en kan ik opgebouwde spanning weg masseren.