Ik ben Donna Slotboom (1973) rouwbegeleidster bij Emoties Enzo.

In 2007 werd mijn gelukkige gezinsleven als moeder van twee jonge jongens (4 en 8 jaar) wreed verstoord door het onverwachte overlijden van mijn jongste zoontje.

De impact van zijn dood was immens.

In mijn “wereld” van verdriet en wanhoop, vond ik steun en een luisterend geduldig en onbevooroordeeld oor bij mijn rouwtherapeute. Door mijn verdriet en gemis aan

haar te kunnen uiten, en om over de enorme wirwar aan gevoelens die ik voelde te kunnen praten, begreep ik mijn eigen rouwproces, en die van mijn man en zoon, steeds een beetje beter. De rouwtherapie heeft veel voor mij betekend.

Jaren later werd ik door mijn echtscheiding opnieuw geconfronteerd met rouw.

Wederom een verlies met veel verdriet en afscheid nemen. Maar nu met de complexiteit en dynamiek die hierbij gepaard kunnen gaan. 

Om hiermee te kunnen omgaan en om een groeiend inzicht in mezelf te krijgen, heb ik veel handvatten en inzichten gekregen door het volgen van psychotherapie.

In mijn werk als doktersassistente bij een gezondheidscentrum, het Lange Land Ziekenhuis en de Nederlandse Obesitas Kliniek heb ik veel ervaring opgedaan in het behandelen en begeleiden van patiënten/cliënten in alle leeftijdsgroepen met zeer uiteenlopende problematiek en hulpvragen. Het bieden van een luisterend oor en steun aan mensen waarbij verlies van gezondheid of door overlijden regelmatig voorkwam.

Mijn persoonlijke verlieservaringen en opgedane werkervaringen in de praktijk, brachten mij op het pad om de post-HBO opleiding tot rouw- en verliestherapeute te gaan volgen.

Als ervaringsdeskundige denk ik in mijn begeleiding als rouwbegeleidster een meerwaarde te kunnen bieden in de intensieve periode die rouw en verlies te weeg brengt.


Donna Slotboom, rouwbegeleidster bij Emoties Enzo