Leoniek is psycholoog, orthopedagoog, hypnotherapeut, enneagramcoach en kinderyoga docent. Ze is gespecialiseerd in rouw bij kinderen en volwassenen (rouw bij dood, ziekte en echtscheiding) en ontwikkelt concepten rondom het ‘nieuwe rouwen‘. Al twintig jaar is zij actief bij Stichting achter de Regenboog, sinds 2016 ook in het bestuur van Achter de Regenboog en sinds 1999 heeft zij haar eigen praktijk voor rouw- en verliesverwerking. In de afgelopen jaren heeft zij meerdere boeken geschreven en was zij verbonden aan KRO’s Liefde voor Later’. Leoniek is gastdocent bij de Sociale Academie Utrecht voor post HBO Verlies- en rouwtherapie  en de post HBO Psychosociale therapie. Ook begeleidt Leoniek therapeuten in hun rol van therapeut-zijn. Ze treedt op als supervisor van de kindbehartigers. Vanaf 2017 is Leoniek ook docent bij de Sociale Academie Utrecht.
Leoniek spreekt op symposia over kinderen en rouw in de breedste zin van het woord en wordt ook regelmatig gevraagd als dagvoorzitter op symposia die gerelateerd zijn aan verlies.

In de therapiepraktijk richt Leoniek zich met name op trauma, relatietherapie en de SCHIP-aanpak (zie de website Vechten voor je scheiding), gecompliceerde rouw en opvoedingsproblematiek. Leoniek is helder en to the point.