Janneke is kinderpsycholoog, SCHIP-therapeut en momenteel bezig met haar specialisatie tot rouwbegeleider. Ze met zowel kinderen als volwassenen, waarbij verlies een terugkerend thema is. Dat kan het verlies van een geliefd iemand zijn, maar ook het verlies van gezondheid, een relatie of grip op de opvoedsituatie. Verder is Janneke actief bij Achter de Regenboog, een stichting die lotgenoten activiteiten organiseert voor kinderen die een dierbaar iemand zijn verloren.

Als SCHIP-therapeut begeleidt Janneke ex-partners die te maken hebben met een (vecht)scheiding. Bij de SCHIP-aanpak ligt de nadruk op het verlies dat komt kijken bij een scheiding. Samen wordt gekeken hoe de relatie is gaan schuiven, welke interacties daar een rol bij hebben gespeeld en hoe je samen als goede ex-partners verder kan.

Voor haar specialisatie tot rouwbegeleider volgt Janneke een post-HBO opleiding aan de Hogeschool van Utrecht. Onder supervisie van Leoniek begeleidt zij kinderen en volwassenen op dit gebied bij Emoties-Enzo. IMG_7590