Emoties-Enzo

verandering zit in jezelf

Kinderen

We begeleiden kinderen vanaf 4 jaar.

Kinderen van wie de ouders gaan scheiden, worden geconfronteerd met een veranderende situatie waar ze aan moeten wennen. Veel van de problemen die kinderen rondom een echtscheiding ondervinden, hebben te maken met loyaliteit. Ouders die slecht over elkaar praten, of door middel van non verbale communicatie laten merken dat het omgaan met de andere ouder maar ‘een heel gedoe’ is.

Kinderen zijn supergevoelig hiervoor en zoeken als het ware toestemming om van beide ouders te mogen houden!

Lees meer...

Volwassenen

Hoe kan men afscheid nemen van elkaar? Leren omgaan met het gevoel van falen. Weer alleen de draad van het leven oppakken. Samen ouders blijven van de kinderen, want van je kind kan je niet scheiden.

Goed scheiden is niet makkelijk! En wat ís goed scheiden? Samen zoeken we manieren om ook ritueel afscheid te nemen van het partnerschap, om een nieuw begin te kunnen maken. En als er kinderen bij betrokken zijn zoeken we intensief naar wegen waarop u beiden ouders van de kinderen kunt blijven, zodat de kinderen nog steeds in veiligheid kunnen opgroeien, ookal betekent het dat ze twee aparte huizen hebben!

Gezinnen

Soms kan het nodig zijn dat het hele gezin ‘rond de tafel’ gaat. Dit kan als doel hebben de communicatie onderling weer op gang te brengen, of emoties onder begeleiding van de therapeut naar elkaar te uiten die men anders niet kan uiten.

Lees meer...